Goed doel: Stichting Stad & Natuur

Goed doel: Stichting Stad & Natuur

Wegens het grote succes van de champagne-actie van vorig jaar, heeft de Tafelronde 155 Almere besloten om ook dit jaar weer aan de champagne-actie een vervolg te geven.

 

Deze keer halen wij geld op voor één goed doel namelijk de Almeerse stichting: Stad en Natuur Almere.

 

Deze stichting zet zich in om kinderen kennis te laten maken de natuur en alle zaken die daarbij horen zoals duurzaamheid, voedsel en gezondheid, dit doen ze door les te geven over en in de natuur in één van de vele kenniscentra in Almere. Zo leren kinderen dat kip niet aan de bomen groeit en wordt er gestimuleerd dat kinderen weer naar buiten gaan (19% van de kinderen in Almere heeft ernstig overgewicht). Met deze actie kunnen we alle 80 Almeerse basisscholen één klas een educatiemiddag bezorgen bij Stad en Natuur.

 

Met de feestdagen voor de deur een uitstekend cadeau in een kerstpakket of voor de gezellige dagen met/voor uw relaties thuis. Zo geniet u extra van de feestdagen en helpt u de Almeerse stichting Stad en Natuur tegelijkertijd!

 

Leuke bijkomstigheid is dat de champagne zeer aantrekkelijk is geprijsd, let op door de slechte oogsten is er een schaarste aan Champagne en geldt op een aantal flessen een maximaal aantal te verkopen dozen.

 

Mocht u niet drinken, of wel en nog iets extra willen doen dan hebben we de spa actie, hiervan gaat bijna de gehele opbrengst naar het goede doel.

 

Samen maken we het verschil!

Goed doel: Stichting Stad & Natuur

De Verenigde Naties lanceerde in 2014 de jaarlijkse campagne “Orange the World”. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met geweld te maken in haar leven. Dit varieert van een kneepje in de bil, een vrouwonvriendelijke opmerking, van seksuele (op social media) intimidatie tot aanranding of verkrachting, van huiselijk geweld tot doodslag, van gedwongen uithuwelijking tot genitale verminking.

 

In meer dan 100 landen organiseren overheid, instellingen en bedrijven o.a. debat, demonstraties, social media en diverse activiteiten zoals het oranje verlichten van een gebouw. In Nederland tonen 230 gemeentes zich ook solidair en leveren een bijdrage van 25 november (Internationale dag tegen Geweld tegen Vrouwen) t/m 10 december (Internationale dag van de Rechten van de Mens)

 

In Nederland krijgt 45% van de vrouwen met geweld te maken, 84% is seksueel geïntimideerd op straat en 40% op het werk. 48% van de meisjes heeft vóór haar achttiende verjaardag een strafbare vorm van fysiek seksueel geweld meegemaakt. In Nederland sterft er elke 10 dagen een vrouw als gevolg van huiselijk geweld.

 

Verbinding Tafelronde 155 Almere & Orange the World
Orange the World organiseert zich lokaal door in verschillende plaatsen in Nederland aandacht te vragen voor het geweld tegen vrouwen. Zo kent Orange the World 113 verschillende plaatsen in Nederland die het geweld tegen vrouwen onder de aandacht brengt. Zo ook in Almere!

 

De Tafelronde 155 Almere maakt elk jaar een keuze voor het goede doel om te steunen met ons netwerk en activiteiten. Toen wij hoorden van Orange the World was de keuze snel gemaakt. Niet alleen is de huiskleur van Tafelronde 155 Almere ook orange, de Tafelronde 155 Almere staat pal achter de doelstelling van Orange the World: bewustwording tegen het geweld tegen vrouwen en meisjes!

 

Is het jouw moeder? Of misschien je zus? Of zou het jouw tante of nicht zijn?
Is het een vriendin? Vermoed je het bij je buurvrouw? Of… is je collega slachtoffer? Ook in Almere is deze problematiek van alledag en door onze champagne verkoop willen we niet alleen het bewustzijn van deze problematiek vergroten, ook willen we financieel kunnen bijdragen aan het initiatief in Almere.

 

HELP! Je kan niet iedereen helpen maar iedereen kan iemand helpen.
Elke bijdrage, elke vorm van hulp is goed en wordt gewaardeerd!

 

Ik ben #medestander! Jij ook?

Goede doelen

Champagne actie 2020

Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de goede doelen die u kunt sponsoren.

Make A Wish

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.

De Kinderkliniek Almere

Ziek zijn is al vervelend genoeg, zeker voor kinderen. Daarom biedt De Kinderkliniek alle zorg onder één dak, bij voorkeur op dezelfde dag. Met korte wachttijden in een kindvriendelijke omgeving. Bij een kinderarts kan je vaak al dezelfde week terecht.

Stichting Opkikker

Begin jaren negentig werd Mario, het neefje van Ruud Sliphorst ernstig ziek. De vooruitzichten waren slecht: zijn 16e verjaardag zou hij niet gaan halen. Stoer rondscheuren op een brommer: het zou er nooit van komen. Om de hartenwens van Mario toch in vervulling te laten gaan, regelden zijn familie voor hem een ritje op een stoere brommer. Ruud mocht bij hem achterop. De politie van het dorp was ingelicht en kneep die middag een oogje dicht. Het intense plezier van de jongen en zijn stralende lach die dag maakte op Ruud een onuitwisbare indruk. Dit gunde hij alle zieke kinderen.

Stichting Wensjes

Els heeft Stichting Wensjes Almere opgericht om een vergeten doelgroep te omarmen en armoede een stem te geven. Stichting Wensjes is ontstaan in de gang van Els haar huis. Daar verzamelde zij spullen om de kinderen in de buurt mee te verblijden. Speelgoed voor op het pleintje en later ook voedsel voor de ouders. Er bleek veel verborgen leed in haar buurt te zijn. In 2013 kreeg zij een ruimte voor Wensjes onder de flat. Een anti-kraak bestemming die al snel weer beschikbaar moest komen voor asielzoekers.

Focus4care

Focus4care wil jong volwassenen met een Stoornis in het Autistisch Spectrum de kans bieden zich te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitgroeien tot volwassenen, die met minimale begeleiding zelfstandig kunnen functioneren.

Bij Focus4care is de visie dat de cliënt en zijn/haar hulpvraag centraal staat. De trajecten moeten jong volwassenen een realistisch perspectief bieden. Samen met de cliënt wordt onderzocht en samen met de cliënt wordt gewerkt aan het formuleren van doelen die behaald zullen worden in het traject. Wat denkt de cliënt nodig te hebben om beter met zijn problematiek om te gaan. Vanuit die vraag zal per cliënt bekeken worden welke middelen ingezet worden om zijn/haar doelen te verwezenlijken. Dit betekent maatwerk per cliënt. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen andere organisaties betrokken worden in het traject.

Weet hoe je leeft

Stichting Weet hoe je leeft! is het leer-/werkbedrijf van Jolanda en Peet van Adrichem. Beiden zijn ervaringsdeskundig in het werken met en begeleiden van mensen met een verstandelijke en/of aanverwante beperking. Het dienen van een algemeen maatschappelijk belang meer specifiek het zonder winstoogmerk begeleiden en vergroten van zelfstandigheid en sociale redzaamheid van mensen met een beperking door individuele en op specifieke mogelijkheden en wensen afgestemde samenwerking tussen klanten en professionals op het gebied van dagbesteding, werkgelegenheid en inkomstenverwerving.

Diligence Almere

Vanaf 1 januari 2015 heeft de Stichting Diligence Almere het programma van de BoodschappenPlusBus overgenomen. De Stichting organiseert dagelijks uitjes voor mensen van 55 jaar en ouder. De uitstapjes zijn zeer divers :museumbezoek, een rondvaart, uit eten, naar een markt, naar een tuincentrum, concertbezoeken etc,..etc. Belangrijk is dat men gezellig samen met andere mensen iets onderneemt, waardoor het gevoel van eenzaamheid wordt voorkomen of beperkt.

Parkhuys Almere

Parkhuys Almere is een inloophuis voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Het biedt een groot aantal mogelijkheden voor informatie, begeleiding, ontspanning en contact met lotgenoten. Alles wordt verzorgd door vrijwilligers, gewone mensen met een bijzondere missie: anderen door een moeilijke periode in hun leven heen helpen.

Een ernstige ziekte als kanker verandert veel in je leven. Na de schok van de diagnose komt de medische behandeling, die lang kan duren en allerlei onzekerheden oproept. Dit alles vergt veel aandacht en energie.

Kinderen helpen kinderen

Kinderen helpen kinderen is een initiatief van 41Club Almere 155. Het initiatief sluit aan bij het Duitse WPK Weihnachtspäckchenkonvoi GmbH van onze zusterclub OT155 Cuxhaven, die al ruim 15 jaar elk jaar een transport organiseert. Alle geschenken die we verzamelen worden met een vrachtwagen vervoerd zal aansluiten bij Het Cadeautjes Konvooi.